Sosyal Medya

Güncel

Yüzlerce Siyonist Yerleşimci Bu Sabah Nablus’u Bastı

Fanatik Yahudi yerleşimciler baskın düzenledikleri bölgede ayin yaptılar.



Yüzlerce Siyonist yerleÅŸimci bu sabah iÅŸgal askerlerinin himayesinde Batı Yaka’nın Nablus ÅŸehrinde Hz. Yusuf’a ait olduÄŸu iddia edilen türbeye baskın yaptı.

Yerel kaynakların ifadesine göre, iÅŸgal güçleri bu sabah (17 Eylül Salı) yüzlerce Yahudi yerleÅŸicinin türbeye gelip güvenlik içinde telmudi ayinler yapmalarını saÄŸlamak için Nablus’un doÄŸu mahalleleriyle civardaki Balata Mülteci Kampı'nın giriÅŸ ve çıkışlarını kapattı.

Kaynaklar devamla, iÅŸgal askerlerinin yolları kapattıktan sonra yine askerlerin himayesinde otobüslerle türbeye gelen yüzlerce Yahudi yerleÅŸimcinin telmudi ayinler yaptıklarını ifade etti.
 
Ä°ÅŸgal askerlerinin yolları kapatmaları ve yerleÅŸimcilerin türbeyi basmaları üzerine Filistinli gençlerle iÅŸgal askerleri arasında ÅŸiddetli çatışmalar yaÅŸanırken, iÅŸgal askerlerinin plastik mermi ve göz yaÅŸartıcı bomba atmasına Filistinli gençler taÅŸlarla karşılık verdi. Çatışmalar neticesinde birkaç kiÅŸi yaralandı.

Ä°ÅŸgal rejimiyle Siyonistlerin Hz. Yusuf’a ait olduÄŸunu iddia ettiÄŸi türbe bölge halkı tarafından da bilinmektedir. Bölge halkı ve tarihi bilgiler bu mezarın Müslüman bir âlime olduÄŸunu gösteriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.